PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Monday, December 13, 2010

Dari mana datang kembar saya ni??



Ehem ehem,,,,, soklan yg slalu orang tny aku
dari mana awak dapt kembar ni
eh eh dari perut saya la takkan perut jiran kot...kui kui kui
just joking
yela slalu orang tny " eh eh bestnya dapat twin ( ni mesti tak penah tgk orang dapat triplet..quadruplet.... n plet plet plet yg lain yer ) mmg ada keturunan ke makan ubat subur" huhuhuuh soklan yg dah lali nk jawab dah benarnya...takpela orang nk tau kita jawab je tamo sombong2 okeyyy......

yg pertama sekali syukur kepada ALLAH la sbb atas kurnianNYA saya dpat kembar ni.... syukur sgt2..... yela before this aku penah keguguran anak pertama.... then lama jugak la tgu nk dapat anak ni... dalam setahun 6bulan jugak la tgu....cedihhhhhhhh je masa tu :(
tapi kita kena percaya pada REZEKI ALLAH kan
tgk sekali dua DIA gantikan kepadaku
mmg tak percaya tau memula tu
masa doc scan memula tu... saja nk tgk anak tingin nk tgk kan... pi la scan.....
ayat doc yg buat aku terkejot kanggaroo tu
" YG BABY BAWAH NI PUN DAH ADA HEART BEAT"
hah apakahahhhhhhhhhhhhhhhh yg baby bawah tu... aku tny la
yela masa tu bodoh2 alang je...hahaha.....
sekali dia ckp
" ANAK AWAK LA..ADA DUA NI"
huwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...aku mmg terkejot rasa nk lompat dari katil tu.... hubby aku jgn katala...dia lagi macam nk nanes...terus je baca doa..tak tau la apa doa dia baca...bersyukur kot...hehehe
adoi aku ni dah pi citer lain plak

ok ok back to the story yer
actually hubby aku ni mmg ada gen kembar
yela abah dia kembar kan
so mesti dapat kt anak sikit gen tu tol tak.....
hubby aku dulu pun ada adik kembar pompuan...tapi dah meninggal dalam perut ibunya :(

so korang nk tgk tak kembar itu

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ni dia


Arman n Aryan ngan atok mereka.... yg baju color hijau tu PAK MERTUA saya lerrr..yg baju UNGU tu kembar dia...hehehe

amacam sama tak? hehehe....

gambar ni mmg aku suka sgt..yela susah nk jupe slalooo ngan kembar FIL( father in law) tu..raya je la jumpa pon...sbb duk jauh......so gmbr ni leh la jadi kenang kenangan gitu.... :))

psssttttt nk gitau korang la satu rahsia yg belum orang tau..sebenarnya kan aku dari dulu kalau beli or makan apa mesti dapat yg berkembar.... yg ketara ialah biscuit.... mesti ada yg join punya... tak tau la kenapa..... adakah itu petunjuk?? heheeh..wallahualam.... hari tu baru makan pisang berkembar.... then smlm mak kasi bawang pun kembar jugak ku dapat.....hihiih
or adakah lepas ni aku dapat TWIN LAGIK... wakakakka.... so tguuuuuuuuuuuuuuuuu yer....hahahaahahah





20 comments:

Ayuni said...

lps nie sis msti dpt twin girls plak, hikhik...cukup 2 pasang

KINA said...

@AYUNI wah seronoknya kalau gitu...tapi nk kasi arman n aryan besar sikit dulu...hehehe

Ayuni said...

blogpilihanmalaysia.blogspot, May Allah bless you sis...

Izan Ishak said...

wahhh kina...mmg ada gen kembar rupanya. alhamdulillah, mana tau lepas ni girl plak kan. mmg best...

gambar ngan atuk kembar tu pun mmg comellah sgt kan!

nurunnajwa said...

besttnye kak! wish to have twins also..hehehe

Sricahaya said...

teringin nak dapat kembar...
mak me kembar tak seiras..
adik beradik tak de kembar..
harap2 anak2 me ada la kembar kan..hehehe

KINA said...

@ izan ehhehehehe dapat somi ada gen kembar..hihihih ..mekasih izan

@ nurunnajwa singgah2 la sini selalu mana tau dapat tempias..hehehe

@ sricahaya wah ada peluang tu mana tau lepas ni dapat.... :))

mekdonel said...

One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

Sharing is caring!,
Kalau best..sebar pada kawan kawan ya!

Elly & Emmy said...

terkejut tadi.. ingatkan atuk twins tu kembar.. rupa2nya FIL..

wahh ..nak twins lagikk.. hehehe kiter pun nak juga.. nak boy pulak.. sukerrrr..moga murah rezeki kann.

KINA said...

eLLY & emmy atuk twin tu pun kembar..hihihh..

semoga murah rezeki kita kan..amin

Muslimah Optimis said...

salam..

waaa, comeinye baby kembar.... cek suka main ngan baby...habis kena gomoi ngan cek satg... so, cek pun amik kos kaitan ngan kanak-kanak.. heheh..

so, puan mb berminat nak baca 40 kesilapan mendidik anak-anak..

jom g dapatkan info di laman MO..tq

MIZZ JAJA said...

nak kembar jgk..hehehe..ceh pkwe p0n xde berangan plak..T___________T

e.l.i.z.@ said...

bestnya wakkkkkkkkkkk....paling best tgk FIL la, kembar hihih seb tak tertukar :P

cik kia said...

nakkk kembarr jugak hehe ;D

eVy-D-YaNa said...

comelnya baby kembar akak~ :)
trus rasa nk folo blog ni..hehe~


Talk of A Soul

Nur Mudrikah said...

ayah sy pun kembar..
dlu punye kawan baek pun kembar jugak..ekeke

Mama Kembar 3 said...

wah sgt suka gambar kembar 2 generasi tu, yg kecik comei lote, yg senior plak encem hehe

eyna said...

den pun ade gen kembar....ade gak berangan masa ngandung kot2 magik anak dlm tu kembar.....tgk2 single...xpe le...tetap bersyukur....tp klu dpt best gak kn.....mungkin den ni blm ckp kuat nk handle bby kembar kot kn

Eyra Hamzah said...

k.kina..eyra nk kembar jugak..tp, xpenah dpt y kembar2 lg ni..melainkan kawan y kembar ramai..kekeke...

Cyda Acme said...

wahhh kina... seronoknya dpt bb kembo. kita pon selalu dpt mknan yg berkembo, pisang, telo (kuning telonya ader 2) kentang n byklah lagik ... tp takde plak ciri2 nak dpt anak kembo sbbnya mmg takde gen kembo hahahahah

LOVELY AWARD FROM FRIENDS