PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Wednesday, December 29, 2010

Akhirnya artis itu tidak lagi menjadi jiran aku!!


hello hello hello......... assalamualaikum...

huhuhuhu dah berapa hari dah aku tak updated blog ni..n merayap2 ke blog kawan2.... sorry la yer..... agak sibuk sikit ngan kerja2 ofis n melayan Fb..hahahahaha...... gi pun tak tau la apa nk citer macam blank lak... kui kui kui

ok ok korang nmpk tak tajuk aku..hah tu la aku nk citer...sebenarnya dari dulu nk citer tapi tak sempat2...smpi dia dah berambus baru sempat ni hah

syukur tau sebenarnya dia dah blah dari menjadi jiran aku ni... bukan apa asik memekak jer berkaraoke tak kira siang ke malam...kadang2 smpi ke subuh berkarok... kuat lak tu... ingat lagi masa bulan ramadhan time2 nk berbuka tu duk melalak .... tak kira azan dah tu.... mmg kuang ajarrr betol...... lepas tu yg terkejutnya smpi aku bangun sahur tak habis2 lagi..agak2 la nk latih suara pun pi la studio kan.. ni nk mekak kt kawasan perumahan..... realy no mannes!!!!

tak cukup ngan tu..diaorang ni tgl berkumpulan wanita semuanya..... yg bestnya tu siap bawak laki tu.. jgn main2....... satu rumah ok tinggal..... kadang2 kalau aku duduk bilik belakang aku dapat dgr la depa tgh bercinta bermanja2an kt bawah tu..erkkkkkkkkkkkkkk geli mak... yela dia kan artis rasa macam geli lak bila perangai macam org tak der akal macam tu.... kadang2 dalam kereta pun jadi tauuuuuu...hah cuma aku ni je lupa nk ambik video..wakakakakaak

kalau tgk rumah dia mmg tak percaya itu artis..tambah2 pulak dia tu cantik manis orangnya tapi rumah huhuuhuhuh...... dekat tingkat tutup pakai cadar jer n kain batik..depan rumah tutup ngan kotak2............. erkkk...walaupun tu rumah sewa tapi jaga la jugak kan elok2 sikit ni tidak... macam dah kapal pecah tgk..................

ishk ishk pagi2 dah cerita pasal orang kan..whatever la ..janji aku suka sgt dia nyah dari sana..tak la kita pun kongsi dosa duk tgk dia kepit jantan bawak balik...erkkkkkkkkkk

wassalam..


Friday, December 24, 2010

Ucapan yg korang tak penah n malu2 nk ucap????


amacam best tak tajuk entry aku..hahahaahahah

ok ok korang rasa apa kah ucapan yg korang tak penah n malu2 nk ucap kan selama korang hidup kt muka bumi ni................ ala tak yah panjang2 sepotong ayat je pun dah cukup.............

kalau aku la kan..ucapan tu adalah

" Saya sayang mak "
kt mertua aku..tapi tak penah2 la ckp..wakakakakak
menantu yg pemalu tawww aku ni...huahauhau

mmg sayang kt mil tambah2 skg ni dia jaga anak aku ngan baik...tapi tapi tapi alahaiii tak penah terungkap pun ayat tu aku nk luahkan..... erkkkkkkkkk........

korang plak apa yeah? maiii leh share...... ngeeeeeeeeeeee




Happy 10 month Sons


Happy 10 months my dear Arman & Aryan

Semakin hari mummy semakin bahagia ngan kehadiran kamu berdua
makin besar makin menguji keimanan
tapi dalam masa yg sama sangat mengujakan

Mummy hope that both of you jadi anak2 yg taat..soleh n baik
itu je harapan mummy yg paling besar
dah semoga membesar ngan sihat n ceria2 selalu k dear

Mummy love you forever!!! muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Thursday, December 23, 2010

Ketumbit oh ketumbit...


Sapa2 tau tak cara tradisional nk baikkan ketumbit yeah?
skg ni mata ni merebak dah la ketumbit tu...
haritu dah baik sebijik tu
pecah sendiri

la ni muncul lagi sebijik kt tengah2 ni
besar lak tu
merah
aduhh malu nk pi ofis
ada jugak aku pakai spek hitam ni nanti....

haritu doktor kasi ubat
dia ckp kalau tak baik
pi hospital potong
ohhh takotnya......
kang terpotong biji mata je naya jer.... huahuahau

tolong yeah sapa2 ada petua leh tepek kt sini..tenkiiiussssssssssssssssss


Tuesday, December 21, 2010

i have no mood to BW today


Sorry harini tak der mood

TITIK

Saturday, December 18, 2010

~~kucing kawin - bercinta - beranak - sehingga akhir hayat~~




Percintaan yg sungguh indah..hmmmmmmm

Bercadang untuk Hmmmmmmm...

Dapat satu kelahiran anak yg comel
Dan anak ke-2

Langkah pertama kelakuan anak2

si ayah berkerja keras demi sebuah keluarga tercinta

si isteri main kayu 3

si anak membesar tanpa didikan sempurna

salah seorang kurang didikan menjadi pengganas

yang sorang lagi asik bergumbira di nite club

yg si kecil bunuh diri

si ayah sakit jantung bila si kecil bunuh diri

si atok mati keras kerana tiada zuriat lagi

si ibu hilang akal dan menjadi GILA...

teeettt..TAMAT


Friday, December 17, 2010

Arman n Aryan Biodata



Name : Muhammad Arman bin Muhammad Fadly
DOB : 24 February 2010
Time : 1311pm
Hobby : menjerit...tarik rambut.. tarik langsir.. hentak kaki, main air
Like : tgk billboard tepi jalan.. lagu tema tv3,ntv7,zee tv suka sgt tgk, eating, dukung di bawak jalan
Dislike : orang kacau muka dia..lebih2 lagi nk lap hingus..marah, pakai pampers dia tak suka mesti balik2 kan badan dia,
Talent : mengengsot, diri, bye2 people
Ambition : Specialist Doctor in O&G ..hiihihihih




Name : Muhammad Aryan bin Muhammad Fadly
DOB : 24 february 2010
Time : 1312pm
Hobby : menjerit sama ngan abang, nyanyi, tepuk tangan, tarik langsir, main toys dia
Like : eating, laughing, panjat badan orang, tgk iklan lagu tema, suka naik motor, main air
Dislike : lap hingus dia, marah dia, usik barang dia,
Talent : dah boleh duduk n diri, bye bye people
Ambition : Pilot hihihi



Thursday, December 16, 2010

Tag Tag Tag n Tag



Dear My Friendly Bloggers
Tag by Rapunzil Oil...


1) apa pendapat anda tentang blog Rapunzil Oil
- suka tgk header tu gewram gewram gewram... cute cantik yg romantiss bangat....... :DDD

2) tempat yg paling nk dilawati
Hurm i will choose Kashmir.... ;))

3) Berikan 3 perkara tentang diri anda
- i am a mother of twin son....
- i am a daughter of a father
- i am a wife to my hubby
hihihi
DONE!



HADIAH YG COMEL DARI DIARY-KECILKU


pun ada soklan gak

1) nama ikot Ic n maksudnya
Shakina bt .......... - ketenangan.... ( tenang la sgt,..hahaha )

2) tinggal kt mana skg ni : permanent address ( wah soklan macam nk buat siasatan jer )
tgl kt cheras je..alamat RAHSIA... heheheehheheheeh

3) describe ana guna nama ni : anamizu kan :
dia mmg sorang yg comel la..tgk la blog dia pun comell..tapi dia suka membebel lelebih sikit la..hahahaha......

ok DONE!!

Award dari 10 little fingers for her lovely follower
Thank EB :))))


DONE!

Malaysia Next Top Baby Gap Model




Assalamualaikum korang..... heheeh ada baik ke harini... harini aku baik sikit la tapi stil ada pening2 sikit...ouhhh what happen to me i dont know la...huhuhuhu

ok ok korang nampak tak tajuk gempak kt atas tu
gempak kan sure la

ni nk suruh korang vote la ni for GAP Casting Call - Malaysia Next Top BabyGAP Model..




kepada sesapa yg ada FB boleh la tolong vote kan for Baby

MUHAMMAD RIZQ RAYYAN MOHAMAD SHUKRI

caranya2 mudah jer

click link ini - GAP CASTING CALL
choose Malaysia
choose alphabet M
click page 4 and u will see his pic & name (MUHAMMAD RIZQ RAYYAN MOHAMAD SHUKRI)
click for vote..



BABY RIZQ NI KAWAN ARMAN N ARYAN TAU..SO JGN LUPA UNTUK VOTE OK..SETIAP VOTE ANDA AKAN DI SERTAKAN NGN DOA2 OLEH BAYI2 SUCI NI..HAHAHAAH..PANCING PANCING...........

OK JGN LUPA VOTE... DAAAAAAAAAAAAAA

Wednesday, December 15, 2010

Helo helo im tired


helo helo line tenet tak berapa nk elok la
kepala pun pening2 tu la tak on9 sgt.....

lepas tu tak tau apa nk bebel pun
tapi adui kenapa la skg ni asik pening2 jer.....
panadol mesti mau telan
kalau tak mmg tak jalan la

skg ni tido pun tak cukup
memalam budak2 tu ada gak erk erk nk susu
kadang2 tu bukan nk susu pun tapi nk kita tepuk2 dia
saja nak nanes2
aduiiii saborrr jela...


balik keja pi ambik aryan
lepas tu pi ambik arman
dah dekal kul 8.30-9pm baru smpi rumah
dah duk rumah salah sorang mesti kena jaga derang
tak le biar dah skg ni..lasak gak tu...
suka manjat satu sama lain
tergesa2 mandi.. nk kejar waktu solat...huhuhuuhu
lepas tu mmg dah penat tired rumah mmg tak kemas
kadang2 hubby tolong cuci kain.....
YA ALLAH berilah aku petunjuk agar aku dapat uruskan masa n umahtangga ngan baik
AMIN


realy need body massage la
** saya tak merungut tapi luahkan perasan jerk**

Monday, December 13, 2010

Dari mana datang kembar saya ni??



Ehem ehem,,,,, soklan yg slalu orang tny aku
dari mana awak dapt kembar ni
eh eh dari perut saya la takkan perut jiran kot...kui kui kui
just joking
yela slalu orang tny " eh eh bestnya dapat twin ( ni mesti tak penah tgk orang dapat triplet..quadruplet.... n plet plet plet yg lain yer ) mmg ada keturunan ke makan ubat subur" huhuhuuh soklan yg dah lali nk jawab dah benarnya...takpela orang nk tau kita jawab je tamo sombong2 okeyyy......

yg pertama sekali syukur kepada ALLAH la sbb atas kurnianNYA saya dpat kembar ni.... syukur sgt2..... yela before this aku penah keguguran anak pertama.... then lama jugak la tgu nk dapat anak ni... dalam setahun 6bulan jugak la tgu....cedihhhhhhhh je masa tu :(
tapi kita kena percaya pada REZEKI ALLAH kan
tgk sekali dua DIA gantikan kepadaku
mmg tak percaya tau memula tu
masa doc scan memula tu... saja nk tgk anak tingin nk tgk kan... pi la scan.....
ayat doc yg buat aku terkejot kanggaroo tu
" YG BABY BAWAH NI PUN DAH ADA HEART BEAT"
hah apakahahhhhhhhhhhhhhhhh yg baby bawah tu... aku tny la
yela masa tu bodoh2 alang je...hahaha.....
sekali dia ckp
" ANAK AWAK LA..ADA DUA NI"
huwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...aku mmg terkejot rasa nk lompat dari katil tu.... hubby aku jgn katala...dia lagi macam nk nanes...terus je baca doa..tak tau la apa doa dia baca...bersyukur kot...hehehe
adoi aku ni dah pi citer lain plak

ok ok back to the story yer
actually hubby aku ni mmg ada gen kembar
yela abah dia kembar kan
so mesti dapat kt anak sikit gen tu tol tak.....
hubby aku dulu pun ada adik kembar pompuan...tapi dah meninggal dalam perut ibunya :(

so korang nk tgk tak kembar itu

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ni dia


Arman n Aryan ngan atok mereka.... yg baju color hijau tu PAK MERTUA saya lerrr..yg baju UNGU tu kembar dia...hehehe

amacam sama tak? hehehe....

gambar ni mmg aku suka sgt..yela susah nk jupe slalooo ngan kembar FIL( father in law) tu..raya je la jumpa pon...sbb duk jauh......so gmbr ni leh la jadi kenang kenangan gitu.... :))

psssttttt nk gitau korang la satu rahsia yg belum orang tau..sebenarnya kan aku dari dulu kalau beli or makan apa mesti dapat yg berkembar.... yg ketara ialah biscuit.... mesti ada yg join punya... tak tau la kenapa..... adakah itu petunjuk?? heheeh..wallahualam.... hari tu baru makan pisang berkembar.... then smlm mak kasi bawang pun kembar jugak ku dapat.....hihiih
or adakah lepas ni aku dapat TWIN LAGIK... wakakakka.... so tguuuuuuuuuuuuuuuuu yer....hahahaahahah





........................................


MONDAY BLUESS



Friday, December 10, 2010

Terima Kasih









  1. Ceritakan satu peristiwa yang korang tak dapat lupakan berkaitan TERIMA KASIH - peristiwa TERIMA KASIH yg tak dapat aku lupakan ialah masa suami aku sarungkan gelang masa nikah,, lupa la bang nk ckp terima kasih..sorry sgt2..ngeeeeeeeee

  2. Bagaimanakah nak menyemai sikap berterima kasih di kalangan kita - seperti mana kita menyemai benih2 cinta begitula kita semai sikap ni...wakakakakak

  3. Ucapan terima kasih yang paling ikhlas korang pernah terima dari siapa dan apakah cerita disebalik itu ? - dari Paris Hilton ..masa tu dia kt CARPET MERAH... tetibe pakai kasut lain2 lak..aku tegor la.... adui kemain dia ckp TERIMA KASEYYYYYYYYY ya kepada kamu....... bangga tawwwwwwwwwwwww........

  4. Secara jujur , adakah anda terlupa mengucapkan terima kasih pada seseorang , hari ini ? - haah lupa nk ckp terima khamis kt aunty cleaner tadi sbb bersihkan bawah meja ni.. :)))


Arman n Aryan Lipat Kain


video

Harini tak tau apa nk buat...
budak sebelah ni cuti
kerja pun tak der sgt
nk berBW tapi pala lak rasa pening2
tgk gelagat anak2 jela
sib baik ada simpan koleksi video wiwin ni..heheeh

tapi yg ni malam tadi
ni la keja dia orang hari2
letak je atas tilam yg wajib ada di setiap rumah skg ni
lepas tu main2 arr sendiri2 berdua
hehehe

** jangan tanya kenapa pakai baju lain2 yer**
almaklumla kembar kan siang hari terpisah...huhuhu..macam mana nk sepakat pakai sama... melainkan mak dia ni nk col nenek suh pakai baju bla bla bla..... kang aku yg kena bambu sat lagik..hahaha


Thursday, December 9, 2010

Tak suka aku interface baru FB ni..erkkk kucar kacirr




Tgk la new profile preference FB ni.... kucar kacir kan... FB ni selalu la tukar2...kalau kepada yg lebih menyenangkan takpe.. ni serabut je pala ni tgk hah..huhuhuhuh.... info semua kt atas tu nmpk tak.... apa2jela Cik FB ni oii..asalkan aku leh access ko setiap hari tanpa batasan... :)))

** Puan Feaza sorry yer saya ambik page kamu sbg eg...hahahhaa**

Tips Mendidik Anak Menjadi Pintar


Kina mmg tercari2 la tips untuk mendidik anak menjadi pintar ni...yela kan zaman skg ni macam2 ada..... lagipun kembar dia bela oleh nenek mereka..... kina ni mana ada masa sgt luang ngan anak..malam hari jela..pagi2 lepas tu dah pi keja.... n bukan senang kita nk suruh orang buat itu ini untuk anak kita kan even nenek derang sdr tapi rasa segan tetap ada sbb dia orang tua kita..orang yg mendidik n menjaga kita dari kecik..terus terang la kina tak suka bila mak@mil kina kasi anak2 kita makan benda macam2 contoh macam coklat ker... keropok2..aiskrim...... bukan nya tak bagi..kalau nk rasa sikit2 ok la kan tapi jgn la smpi jadi habit budak tu nk makan cekedis je nanti...hurmmm susah nk ckp kt orang tua sbbnya nanti depa ckp kita makan garam dulu... ( penah kena tau la..huhuhu)

Bukan ker ngan makanan yg merepek2 ni akan datangkan efek pada otak anak... Dulu ada kawan kita yg mmg pandai2 belajar la adik beradik dia semua..... bila kina gi umah dia... nk kasi adik dia sweets pun kakak dia tak bagi..dia ckp dalam rumah ni mmg NO CEKEDIS NO SWEET sbb nk jaga kecerdasan otak.... ohhh patot la kamu ni semua bijak2 yer......

tadi pi google2 sekali dapat la tips mendidik anak menjadi pintar..mmg dah lama kina cari..harini baru la berpeluang nk dapat.... so mari kita baca yer... ( kalau rajin baca arr...hehehe )

Bermain musik
Cara ini dapat merangsang pertumbuhan otak kanan. Dan dari studi yang dilakukan oleh universitas Toronto, ini dapat meningkatkan IQ dan nilai akademis anak. Bintang pernah membaca sebuah artikelkenapa orang zionis israel menjadi pintar. Salah satunya adalah sejak masih dini mereka sudah dilatih konsentrasinya dengan bermain Piano

Mengembangkan rasa ingin tahu anak
Pendidikan yang sukses karena anak pintar selalu ingin tahu akan hal baru. Maka daripada itu sejak kecil biasakan anda sebagaiorang tua harus selalu menunjukkan rasa ingin tahu kepada anak.Dengan begitu anda tidak perlu menyuruh anak untuk belajar ini itu. Karena dia sendiri yang akan penasaran. Otomatis dengan semakinbanyak yang dia pelajari akan membuatnya menjadi pintar. Cara mendidik yang baguskan?

Budayakan membaca
Dengan kegiatan membaca akan dapat meningkatkan ilmu pengetahuan dan perkembangan kognitif anak. Lalu bagaimana cara untuk melakukannya? Membacakan dongeng untuk anak bisa menjadi salah satu jalan keluar. Cara lain, berikan anak hadiah sebuah buku yang dapat menarik perhatiannya.

Apalagi sekarang sudah zaman internet, mengapa tidak gunakan itu senjata dalam mendidik? Internet sudah terbukti cara ampuh untuk membuat orang sering membaca. Tentu saja karena ini untuk pendidikan anak untuk menjadi pintar, harus tetap ditemani oleh Orang Tua.

Kepercayaan diri
Mendidik anak pintar yang baik adalah membuatnya percaya diri dan selalu optimis bahwa dia bisa melakukan sesuatu. Salah satu cara adalah berpatisipasi dalam kegiatan olahraga maupun sosial dapat membantunya.Dan jangan sekalipun mendidik anak sehingga dia menjadi tidak PD.

Salah satu contoh adalah Ketika seorang ibu mengkritik gambar anaknya karena langitnya berwarna merah bukan biru. Sepertinya hal itu sepele. Tapi itu bukan pendidikan anak yang bagus. Karena anak jadi takut melakukan sesuatu karena salah. Dan manusia yang tidak pernah melakukan sesuatu bagaimana mungkin menjadi pintar.

Beberapa hal lain yang dapat membuat anak menjadi pintar adalah dengan tentu saja memberikan ASI, menyingkirkan makanan cepat saji dan memberikan makanan yang sehat, membiasakan berolahraga. Mudah-mudahan jika anda mendidik dengan pendidikan seperti cara diatas, anak bisa menjadi lebih pintar.


Sumber : http://blogbintang.com


Kat sini dia tak pun ckp pasal pemakanan kan..tapi kina yakin la pemakanan pun banyak mempengaruhi selain doa dari seorang ibu kan..... anda rasa macam mana?


yang ni kina copy paste dari blog http://tips-pilihan.blogspot.com



"BLOGLIST 2011 - SELAMAT DATANG TAHUN BARU"


Harini boring tak der buat apa
so ada la masa nk join Segmen Abg Ben kita yg tough ni


Jom korang join sekali.......


* tak sabar nk tgu tahun baru ni.... n ada few months lagi my twin son turn to toddler...yeahhhhhhhhhh harus fikir persiapan nk wat besday party Arman n Aryan..hehehe*


Wednesday, December 8, 2010

Prosperity Burger kembali lagi........... huwarghhhhh


Oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kenapa la di kala aku nk berDIET ni datang pulak burger yg se-enak ni kembali di pasaran
aduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... ni yg tak boleh tahan ni..... tgk gmbr pun aku dah rakus dah ni.....

harus ada kekuatan mental yg kuat la tuk berDIET ni tapi aku mmg tak mampooo arrr..... mmg tak le sbb smlm je lagik dah gagal...wakakakakaak... mak aku masak rendang ayam sapa nk tahan..gi pun mak sibuk2 nk makan TAK BAIK TOLAK PELAWAAN MAK ..DOSA... hahahahah

ok ok di sebabkan diet ku dah GAGAL
MAKA nya WAJIB tuk aku makan burger ni
JAGA KO BURGER
AKU MAKAN KO ESOK LUNCH... hahahahha




terbayang2 dah ni..kesedapan sos black pepper nya...slurpppppppppppp
di tambah plak ngan curly fries.............. auwwwwwwwwwwwwwww...
pernah gak la try double ni...lagi best kan......ermmmmmm nyam nyam..hehehe


Jom Join BLOGLARIAN... upkan TRAFFIC anda dgn pantas kt sini..


salam pagi rabu semua
macam mana cuti smlm best tak?
kina duk lepak umah mak je smlm..ekekekek

ok ok pagi ni kina telah di TAG oleh MAMA ELLY&EMMY
tapi cm menarik la sgt apa yg mama ni TAG tentang BLOGLARIAN...

sapa penah dgr? ni first time kina tau pasal BLOGLARIAN ni... kira bagus la gak kalau korang join sbb dia listkan nama2 blog kt situ..... untuk para2 BLOGWALKING TEGAR.. leh la hari2 masuk bloglarian ni sbbnya aku rasa senarai blog yg tersusu kt dalam tu senang nk tgk...then kitaleh buka 5 hingga 6 blog pages dalam satu masa...senang kan... hehehe

so harini aku pun nk join la..so sesapa je nk join leh click banner kt bawah ni yer n follow all the instruction...



tapi tapi tapi kena buat slogan la pulak..ni slogan nha

Saya suka berblogwalking kerana...saya rasakan dengan berblogwalking leh buat kebosanan saya kt ofis ni sedikit terubat la di samping suka baca2 celoteh2 para blogger..hehehe,,ehem2 traffic tu lain punya cerita yer..hihihihih

Ok skg ni kina TAG
feaza@kecik
firdani
yanna


Tuesday, December 7, 2010

Happy 30th Anniversary to My Mom n Dad


Happy 30th Anniversary to my beloved Mummy n Pa...:))
semoga bahagia hingga hujung nyawa bersama
jugak bersama anak2 dan cucu yer......

3otahun bersama dan telah dikurniakan 4 orang anak oleh ALLAH SWT kepada mummy n pa ku.. tapi kini hanya tgl 3 orang sahaja :(
1. Ahmad Shakil born on 1981 ( passed away 2005)
2 . Shakina ( its me) born on 1983
3. Sharina born on 1986
4. Ahmad Shafiq born on 1994

dan tak lupa jugak cucu2 kembarnya Muhammad Arman n Muhammad Aryan yg semakin membesar ngan sihat n ceria tu..... hehehe

aku berharap semoga aku juga berpeluang menyambut ulangtahun ke 30 bersama suamiku nanti...... tahun depan baru nk masuk 3 tahun..hehehe....

apa2pun syukur sgt kepada ALLAH yg MAHA ESA kerana mengurniakan aku sebuah keluarga yg baik..... saling memerlukan antara satu sama lain..hope is will last longer and longer .. AMIN :))


Monday, December 6, 2010

My Meal for Today



bfast : Gardenia Wholegrain Fibremeal 3pc - DONE!

lunch : Subway Sandwinch GMT( no cheese,no mustard..full of vegie) - DONE!

minum petang : IKO 9 Grains B-iscuit : DONE!

dinner : Salad + Steamed Chicken : to be Done....
heheheheeheh

yang pastinya lagi bnyk RM lebur la menu diet ni dari menu biasa............... erkkkk
takpela asalkan aku dapat apa yg ku mahu
huhuhuhuhuhuhuhu


Salam Maal Hijrah




Salam Maal Hijrah buat semua Muslimim n Muslimat
moga tahun baru ni akan mendatangkan rezeki yg berlipat ganda buat kita semua...
InsyaALLAH.......

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

Lirik Lagu Maal Hijrah 1 Muharram


Saturday, December 4, 2010

Saya akan berDIET.. nekad!!!


Saya akan berdiet
nekad!!

dari 6hb - 12hb dec ok... hahahahahah
ok tak? diet 7hari..hehehehe

tak der la
ekceli mmg nk diet pun
tapi nk cube untuk seminggu ni
kalau berat ada turun even 1kg
so aku akan teruskan nekad aku ni

serius
mmg serius
tak der yg lain
melainkan serius
hahahahahaha

sbbnya aku nk test seminggu niada orang kata jgn letak tempoh yg lama tuk kita test sesuatu menda
nanti kita BOHSANG.... ( bosan)
so aku nk letak la tarikh satu minggu tu
sbb nampak la SINGKAT sikit kan
heheheheheh

ok menu yang aku akan bertaruhkan ialah

  • BFAST : QUAKER OAT + LOW FAT MILK
  • LUNCH : ROTI KISMIS + PISANG
  • DINNER : EPAL HIJAU = AIR SUWEYYY

wahh..tak tahan aku tgk menu ni..tapi nk wat cm ner
aku NEKAD!!

n i cant wait to try it
harap2 perut aku ni kenyang la makan menda2 kt atas ni walaupun agak tak menarik je aku tgk......

tapi cabaran yg terbesar aku dah tentu la MAK aku..
hari2 masak sedap..mana tahan
n dia mesti paksa aku makan punya
huhuhuuhuhhu...harap2 dapat la ku tahan nafsu makan ku nanti
pejam mata jerrrr laaa

ok wish me luck ok.... ngeeeeeeeeeeee




Friday, December 3, 2010

What A #$@#$Q Day Today


Washroom no WATER!!

INTERNET like siput pig!!

System DOWN!!

Shoutmix INVALID!!

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

SABAR SABAR SABAR DAN SABAR SAJA!!

Thursday, December 2, 2010

Apabila Suami Isteri Semakin Berumur … Dulu dan Sekarang …


a. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca. Sekarang dekat-dekat tak nampak....kena jauh-jauh sikit. ( YANG NI BACA APA TAK TAU LAA )


b. Dulu, masa tidur menghadap muka...rapat-rapat

Sekarang berlaga punggung saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....

( AKU SKG TIDO NGAN ANAK..LAKI TIDO LUAR..WAKAKAK)


c. Dulu, sanggup jalan berbatu-batu teman bini pergi shopping.

Sekarang...tunggu dalam kereta aje. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yang you cari ni...?" ( MMG LA NI DAH HABIT DAH NI..EKEKEKEK)


d. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh bukak .. jangan pakai apa-apa.

Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh bukak juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ke...?"

( INI PUN BETOL GAK..HAHAHAAHHAAH...OH TIDAKKKKKKKKKKKKKKK)


DULU LAIN ... SEKARANG LAIN ...



SEKIAN SAHAJA.........


Internet macam SIPUT SEDUT harini @#!@#!@#!


adoi geram tol la aku
internet macam siput sedut harini

Go to fullsize image

kalau la aku dapat menlajukan nya seperti kereta ferrari ni

Go to fullsize image

dah lama aku buat

arghhhhhh geram tol laa...
smbil ketok2 kepala bawah meja
tok tok tok!!!

Go to fullsize image

dah la aku tak dapat nk tulis kt shoutmix pun
lembat gila loading
adoii tension haku!!
bosan harini


pada mereka yg tinggalkan jejak tu maafla tak dpat nk jejak anda balik
tenet saya slow + shoutmix pun loading lama
ni pun nasib2 jer

tgu arrr line tenet ku ni ok sikit nanti ku kunjung balas balik ok
huhuhuhuhu



How to Remove my Name


Salam.... nk tanya sapa2 yg tahu cm ner nk remove nama kita sendiri dari jadi Top 10 Members ni yer? nampak tak nama KINA ada tu..that its me... huhuhu...

help help help






Wednesday, December 1, 2010

Hoooyeahhhhh menang contest



Yeah yeah menang contest...yeah yeah menang contest

sukanya hari menang contest tauuuu

rezeki wiwin la tu.... mak dia yg dapat wuit...

terima kasih anak2 mummy yer

n thanks kepada penganjur Pn. Feaza sbb pilih saya sbg pemenang..walaupun tempat ke-2..hehehe



gambar wiwin yg menang tu ni dia.....


SEKALI LAGI TERIMA KASIH PUAN PENGANJUR.... :)))


Mengapa Hawa tercipta saat Adam tertidur dan Hawa melahirkan saat dirinya terbangun??


Seorang laki-laki jika dia kesakitan, maka dia akan membenci. Sebaliknya wanita, saat dia kesakitan, maka semakin bertambah sayang dan cintanya,, Seandainya Hawa diciptakan dari Adam As saat Adam terjaga, pastilah Adam akan merasakan sakit keluarnya Hawa dari sulbinya, hingga dia membenci Hawa. Akan tetapi Hawa diciptakan dari Adam saat dia tertidur, agar Adam tidak merasakan sakit dan tidak membenci Hawa. Sementara seorang wanita akan melahirkan dalam keadaan terjaga, melihat kematian dihadapannya, namun semakin sayang dan cinta nya kepada anak yang dilahirkan bahkan ia akan menebus nya dengan kehidupannya.


Sesungguhnya Allah menciptakan Hawa dari tulang rusuk yang bengkok yang tugasnya adalah melindungi Qalbu(jantung, hati nurani). Oleh karena itu, tugas Hawa adalah menjaga qalbu. Kemudian Allah menjadikan nya bengkok untuk melindungi qalbu dari sisi yang kedua. Sementara Adam diciptakan dari tanah, dia akan menjadi petani, tukang batu, tukang besi, dan tukang kayu. Wanita selalu berinteraksi dengan perasaaan, dengan hati, dan wanita akan menjadi seorang ibu yang penuh kasih sayang, seorang saudari yang penyayang, seorang putri yang manja, dan seorang istri yang penurut.

Dan wajib bagi Adam untuk tidak berusaha meluruskan tulang yang bengkok tersebut, seperti yang dikabarkan oleh Nabi Muhammad SAW, “jika seorang lelaki meluruskan yang bengkok tersebut dengan serta merta, maka dia akan mematahkannya.” Maksud nya adalah dengan kebengkokan tersebut adalah perasaan yang ada pada diri seorang wanita yang mengalahkan perasaan seorang laki-laki.


Maka wahai Adam janganlah merendahkan perasaan Hawa, dia memang diciptakan seperti itu. Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitikkan airmata, itu berarti dia sedang menangis di dalam hatinya. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu meminta maaf. Dan wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang ,,,,,,,


Tutorial live emoticon on shoutmix


Smlm aku duk tertanya2 kt kawan2 blogger cm ner la nk buat benda alah ni

tgk contoh ni..yg ada gambar hello kitty tu



ok jom kita mulakan tutorial kita ye...



firstly masuk ke acct shoutmix anda... then pegi ke SETTING yer
nanti anda akan nampak macam kt gmbr kt atas ni
ada menu QUICK START, GENERAL, DISPLAY, SECURITY
sila CHOOSE button SMILEYS under DISPLAY tab tu yer



nanti dia akan keluar macam ni...


lepas tu pegi ke website ini
atau apa2 website yg ada emoticon yg korang tau..boleh jer....


ok pilih la apa2 yg korang nak
aku pilih hello kitty..hehe
lepas tu right clik kt gmbr n n COPY IMAGE URL yer... jgn silap..nanti tak jadi


ok then korang pastekan dekat ruangkan kosong NEW tu macam kat atas ni..just paster je.... then dekat CODE tu korang boleh buh la apa2 caption yg korang mahu sesuai tuk ICON tu...
lepas tu ADD n SAVE SETTING



after save setting tu...pegi kepada SETTING semula ..under TAB QUICK START tu tekan button GET CODES...



dia akan keluar macam ni...coding tu kan.... so korang copy je ok n then paste la kt blog korang..



macam tadi aku guna contoh GNITE kan..so aku taip TESTING GNITE...


n dah jadi..ho yeahhhhhh...mpk tak keluar icon yg aku pilih tadi..hehee


ok korang cube la yer... aku ajar ni pun sikit2 je..tak la teror mana..gi pun kak ELLEN yg ajar aku kt shoutmix ku ni smlm..hehe

ok selamat mencube semua...hehehe












LOVELY AWARD FROM FRIENDS