PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Saturday, November 27, 2010

Lets Learn - How to UNBLOCK sites!!


Ehem ehem..... hari ni aku nk jadi hackers yer...dan cube nk menjadi cikgu sebentar...hehehe hahaah....... saja nk kongsikan tutorial ngan semua blogger2..kot kot la masih ada yg tak tau..cewahhh

ok nmpk tajuk di atas
mari kita belajar ye macam mana nk UNBLOCK sites yg diBLOCK di ofis korang tu....

1. langkah pertama - buka notepad anda semua.buka dengan RUN AS ADMINISTRATOR ok.... sbb hanya admin yg boleh SETTING SEMULA ..kecuali jika PC anda milik personal....
( kalau tak tau password just create new one coz aku pun create new jugak tanpa perlu letak OLD PASSWORD.. tula kelemahan dia yg paling ketara sekali )

1. first step - open your notepad n RUN AS ADMINISTRATOR ok.... because only admin can do all the setting inside... except if your PC is your personal one ( if you dont know the password just create the new one coz i also do the same without willing you to put the old password )
TRY N SEE!!
2. bila kita tekan run as dia akan keluar macam ni..sila letak password admin anda ok
2. it will turn out like this...please put in your admin password ok


3. lepas tu pegi kt my computer n select Locak Disk(c)
3. then go to my computer then select Local Disk(c)






4. pilih windows
4. choose windows
5. pilih system32
5. choose system32

6. pilih drivers
7. choose drivers
7. pilih etc
7. choose etc
8. pilih hosts
8. choose hosts
9. then akan ada satu notepad terbuka... cube korang tgk.... aku punya FACEBOOK kena block ok!!
9. then u can see one notepad file... see my FACEBOOK its been blocked!!

10. enjin pencari tak dapat nk masuk FACEBOOK
10. search enjine cannot find FACEBOOK

11. untuk unblock kan facebook tu..anda hanya perlu delete barisan bawah sekali yg ada tertera nama web facebook tadi bersama ngan ip tu...tgk seperti di atas saya dah delete kan. ok then SAVE n EXIT ok..
11. to unblock that site.. u just have to delete the bottom line..see the example above ok. then SAVE n EXIT ok.

TADAAAAAAAAAAAAAAA..TGK dah boleh masuk facebook....ho yeahhhhhhhhhhhhh........ :D:D
See can go in FACEBOOK already..lalalalalaalalalala


Contoh di atas ni jika ofis anda di block FACEBOOK ye..sometimes banyak lagi web dia block..caranya sama je seperti kt atas ni... just DELETE je nama2 website tu....

Kalau block semula pun boleh.... just taip balik nama website apa2 yg korang nk block then tekan save balik .. ok

dan yg paling penting sekali korang kena RUN AS ADMINISTRATORS ..kalau tidak ia takkan akan menjadi

OK SELAMAT MENCUBA N SELAMAT BERHUJUNG MINGGU...TATAAAAA

  • tutorial ni hanyala jika pc anda di block ok... not your server!! kalau server tu susah sikit la..... hanya orang yg ada password server tu yg leh buat kan....kecuali kalo korang KAW TEAM ngan IT DEPT....HUAHAUUA

** tutorial ni saya belajar kt u tube** hiihihih



14 comments:

Ayuni said...

Salam, thanx.... amat berguna sgt2 sbb kt u sye smua menda nk di blog padahal nk mencari maklumat utk literature jer, thanx a lot....

KINA said...

SALAM... ok ayuni selamat mencuba yer...hehehehe

❤ Cik Ain ❤ said...

kantoi kak kina buat bende ni kat ofis.. hik3. kat kolej ain ade jugak block certain website. tp skrg ain da gune p1w1max sendiri. so xde halla kan. hehe. :)

nice sharing kak. ain pon xpena taw bende alah ni. huhu.

ieyza said...

salam dear....
thanx a lot k
akk amat2 memerlukan benda nie biler akk guna komputer opis...kahkahkah...pas nieee leh laa bukak sumer web...tanduk dah tumbuh nieee

KINA said...

hahahah mmg kak buat kt ofis ni cenggitu...kui kui kui....... ala tka best la tak der facebook kan..hehehe

KINA said...

salam ieyza... no problem la dear...... selamat mencube yeah..hehe

NARDtheNERD said...

ooo...
ini untuk kalau office block fb/website lain ye?

KINA said...

betol tu nard

nazirulhazwan~ said...

sayer gune https:// aje, tambah kan hurup S kat http tu:P

Sricahaya said...

waaa..info bgus ni...
dpt ilmu yg berguna..hehehhe

KINA said...

nazirul macam tu pun boleh,,hehe,,

KINA said...

sricahaya berguna sagt ni,...hahaha

Adii NakHeran said...

jazakillah,,,
tp kalo ada info tentang unblock proxy server lagi best,,, hahaha,,
mmg hackers beno2,,

KINA said...

proxy server tu dah tahap campion..kina lum belajar lagi..hahaha

LOVELY AWARD FROM FRIENDS