PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Tuesday, June 15, 2010

Solid Food At 3 Month????


My sons skg 2-2 tak boleh tahan lapar dah..smpi mummy n abah kena bgn bnyk kali malam2...kesian kt abah jugak sbb dia letih lebih dari mummy..biasala nama pun lelaki mmg suka tido lebih dari perempuan... So aku decide tuk memulakan solid food untuk Arman n Aryan.... ok tak?

Tadi cube tanya kawan2 kt facebook..rata2 mereka memberikan cadangan yg menaikkan semangat aku tuk beli kan nestum pada anak2ku... So percubaan pertama aku telah membeli ini
*
*
*
*
*
*

Nestle Cerelac Beras & Soya
Price : RM8.95 350g

Sebenarnya mak aku n mil dah lama dah suruh bagi nestum ni kat Arman n Aryan tapi aku kurang yakin sbb masa tuh baby baru sebulan je... lagipun my baby PREM tak cukup bulan..so umor mereka mmg beza ngan baby yg matang.. tapi kenapa skg ni rasa macam kesian lak kt anak2 sbb mereka sgt lapar!!.. bayangkan skg sejam sekali nk susu pun ada.... So mummy dah belikan ni tuk hero2 mummy harap Arman n Aryan senang nk telan n tak jadi masalah tuk penghadaman kalian ok.... Semoga anak2 mummy kenyang ok lepas makan ni... Leh main puas2 lepas tuh... heeeeeeeeeeee



PS: free tupperware tuh..ahaksss

13 comments:

mrS sHaq said...

aku hari2 bgn selang 2 jam.. kadang2 selang 1 jam.. huuhuh.. nak bg nestum tu semua tunggu rizq besar skit la.. huhuuh... chayok2.. moga2.. aryan & arman mbesar bagai juara

Rizziela said...

Tak awal sangat ke Kina? ada tanya Dr tak pasal nak bagi makanan awal ni?

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Dah kenyang, tido jek la... Nak main apanyer mommy kina oiii... Hiks!!! ::.

KINA said...

kecik skg ko tak kerja ok la ..nanti dah kerja mmg tak lalu kecik nk bangun 1-2jam sekali

kak ziela ikot doktor mmg tak bagi tapi terpaksa kak ziela sbb mmg diorg tak puas minum susu..tawakal jela kak

mondok : anak aku lepas kenyang kadang2 main2 dulu baru tido..hehehe

mrS sHaq said...

ndok.. mmg wei.. kadang2 budak2 nie dah kenyang bukan nak tido.. nak ajak main2... bukan kejap2.. kadang2 smp 2 3 jam...

suzi said...

kina ape reaksi diorg lps mkn nestum nie semlm? msti senyum je kan hehehhe xsbr nk jumpe diorg..

woi aku risau ko je mkn byk nestum tu dr bebudak kocik tu hahahha(tetiba teringat kenyataan yanie) :P

jaja said...

cam sedap je nestum tu... dulu mak aku bg kt adik2 ku...aku yg curik makan nestum tu...shedappp gile..smp susu botol pun aku cilok....ampunnn makkk

Ain said...

kina, campur ngan susu dulu la ckit2.. jgn bg direct nestum je.. takut usus bb x kuat.. bila dah 5 bulan ke, br bg direct..

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Intan dlu umur hadif 2 bln dh bagi nestum..tapi tak suap la..juz campur kat bancuhan susu dia..memang berbaloi,hadif nyenyak je tidor sbb kenyang lama..

[-suziey-] said...

ala bdk dulu2 pn dh mkn solid food kecik2..hehe..

btw..congrates..u r 1 of the lucky to get something for GA kita..plsemail nama,add n hp no. to suzieycomei@yahoo.com

KINA said...

suzi : oh mmg sedap la aku dah rasa smlm..so yummy..hahaha..so far aryan sgt suka smpi tambah 3kali..opss jgn marah....

jaja : aku pun culik skit..sbb sedap..hehehe

ain : kina cmpor ngan susu tapi tak masuk botol suap ngan sudu..huhuhuhuh

KINA said...

intan : hadif dah makan 2bulan..wow lagi teror tuh..ekekekeeke....

kak suzieyyyyyyyyyyy saya menang apa tu..wow sukanyaaaaaaaaaaaa

Connie said...

ohh.. aryan & arman dah mkn yek...

kite maybe bg 5 bln nnt kot...

tp Kina cmpur ngn susu okey lah..

LOVELY AWARD FROM FRIENDS