PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Wednesday, June 9, 2010

Kehidupan selepas berpindah

Hurm sungguh penat la skg... kerja kerja kerja,, kerja rumah + kerja pejabat + kerja sbg mummy + kerja sbg isteri... foohhhhhh....

Kehidupan selepas berpindah ni mmg sgt2 beza..bayangkan la kawan2 kadang2 dah smpi 9.30 malam pun tak mandi2 lagi duk melayan anak2,,,, ( mereka dah tido baru leh mandi,,sbb abah dia pun tak le nk tgk 2-2 sekali skg..dah besar dah pandai nk demand)... Lets see my schedule ok..

  • 6.00am : bangun pagi
  • 6.30am - 7.00 : before keluar rumah susukan wiwin supaya diorg tak rengek dalam kereta..so mummy leh relax sikit
  • 8.00am : smpi rumah my mom hantar bebudak ni naik atas n then gi kerja merempit ngan hubby
  • 9.00am - 6pm : KERJA KERJA KERJA
  • 6.30pm - smpi umah my mom ambik bebudak berdua tu
  • 7.00pm - smip rumah terus kena layan diorg..kalau letak saja mmg cari nahas la sbb time magrib kan tak le biarkan anak2 kecil bersendirian
  • 7.30pm - masa tuk diorg tido..so tidokan dulu..kadang kul 8 baru tido
  • 9.00pm - buat kerja2 apa yg patot ( basuh kain,sidai,lipat kain,kemas2 rumah,makan ( mmg tak masak sbb mak bagi bekal-oh senang sekali) ) - kadang2 si kembar ku bangun gak time ni tuk susu.... tgk pada keadaan
  • 10.00pm - wiwin bgn nk susu..kadang tak bgn terus tido
  • 11.00pm - bawak wiwin masuk bilik n mummy pun tido kadang smpi kul 12am baru tido..
  • 2.00am - susu time for wiwin
  • 4.30am - susu again... kadang2 saja nk rengek2,,adeh tension jugak la dibuatnya
  • 6.00am - ok turn balik macam kat atas
So far ni kehidupan masa hari weekday la..hari weekend lum lalui lagi.. akan di update kemudian kalau ada masa yer....

4 comments:

[-suziey-] said...

OMG...dpt byg betapa padatnya rutin mu..huhu..nasib baik mak jg anak2..n nasib baik tpt keje n umah mak n umah sdiri sejengkal (erkk sbb tgk kejap je amik masa nk smpai:D)..

tp 1 thing yg best umur bdk cenggini..lps maghrib dh bole kasi tido..mmg bole rest la lps tu..tp mkain membesar semakin lambt..mcm aQeel la..skang ni kalu x kol 10 hmm jgn harap nk tido..hehe

adeii penatnye ade ank kembar ek..sume kena double..

KINA said...

ha,ah tau takpe suziey,,heheehe.. mmg la pilih umah dekat2 ngan umah mak n tmpt kerja senang sikit tak la habis masa kt jalan,,sian kt anak2 nanti...

tu la lepas magrib mmg tido..tapi bila nk besar ni..tak larat dah nk dukung jalan la sdr yer..hehehe...

dah besar cm aqeel senang tak?

Rizziela said...

rutin harian lebih kurang macam akk ajer...bezanya kina sempat lg kemas rumah.....akk x dpt...

Haziqtidolmbt....10-12 baru tido

KINA said...

kak ziela yang kemas rumah tu pun ikot pada keadaan la..kalau sempat mmg buat sebab mmg tak suka langsung tgk semak..tapi kaalu dah datang malas n penat...pingan pun tak basuh lepas makan kak

LOVELY AWARD FROM FRIENDS