PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Thursday, June 17, 2010

Ma Breakfast Today


Wah rajin pulak aku nk sediakan breakfast harini... sbbnya Encik Somi dah beli lama dah roti gardenia tu..hajat di hati dia nk suruh aku buat roti bakar la sbb dia nmpk ada pembakar roti hadiah perkahwinan kami ( kawin dah lama tapi baru bukak hadiah..hehe maklumla baru pindah)... tapi di sebabkan tak der masa so roti tu jadi hiasan sementara dapurku..hiksss....

Tapi pagi ni tetibe rasa terlebih rajin tuk sediakan bfast memandangkan aku dah bgn pukul 4.45am sbb my baby Arman tak baper sihat dia tido pun tak lena..my poor baby boy..cepat2 sembuh ye sayang..

So tgh2 nk masak tu tetibe terpikir nk snap lak..hehehe.( kina ko ni masak bfast sempoi pun nk masuk blog) arghhh takpela dah tak der citer aku nk share so ni pun kira halal n toyibah la ni..huahauahauahu.. so mari kita saksikan demo tuk membuat ROTI TELUR ( my hubby fevert dish )


Memula ambik 2biji telor yer..

Kacaukan telur tu ngan garam skit hingga agak2 kembang baru sodap..

Minyak sikit tuk fry.... cap Seri Murni wajib!!

Apalagi masakla........

N dah siap dah..cicah ngan sos cili mm yummy....

Di tambah plak ngan air milo mmg marbeles la ( letak bawah je tau sbb hubby suka makan kt lantai yer... hehehe)

Wah sukanya aku sbb apa dah lama tak sediakan bfast tuk somiku itu... apa lagi lunch n dinner.. :PP takpe hubby mmg tau saya tak der masa selain skill masak saya kurang.. :PP



8 comments:

Rizziela said...

Oklah tu Kina...
ada niat gak nak buat....Janji hubby dapat merasa air tangan isteri

KINA said...

hik hik hik...

[-suziey-] said...

erkkk cicah sos? emmm xpnh rs plak..slalu mkn camtu jek

KINA said...

sedap tau cicah sos..yummy yummy nanti try tau..hehehe

mrS sHaq said...

giler awal ko bgn kina.. hehehe...
ko tido kul brp?? wei.. aku pun suka makan roti telor camtu.. tp aku cicah gula... typical org kelantan.. kekekke

jaja said...

aku pun slalu bt cicah sos...
kina pasni bole try menu yg lebih advance...tp bekpes yg simple2 aje da ok

KINA said...

hihih standard aku kalau tido kul 11 ke 12macam tu la kecik... skg dah biasa dah tak cukup tido..memula dulu je teruk sikit...

wah ko cicah gula..mmg pure kelantan ni.. hehehe

tu la jaja..ko ajar la aku masak yerk... aku ni kureng skit la masak2 ni..huhuhhu

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Try cicah sos & mayonis... Marvelousssssssss!!! Makan atas lantai tu, silau mataku melihatnya cik puan kina... Hiksss!!! ::.

LOVELY AWARD FROM FRIENDS