PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Friday, June 18, 2010

Arman demam ker??


Fohh smlm hari paling kelam kabut ler sbb si baby ku Arman demam..alahai sian anak mummy tuh.... mmg rasa kelam kabut sbb tak pernah ada pengalaman nk handle anak demam..nasib ada ramai kawan2 yg membantu..tq you friend :))

Ok berbalik pada citer arman tadi... actually rabu malam tu badan dia dah panas2 skit..tapi aku rasa may be biasa la sbb arman mmg jenis badan panas,,, n then masa nk bawa dia masuk bilik aku perasan yg suhu dia dah tak macam tadi tu..dah semakin tinggi...tapi aku still leh relax lagik sbb ingat may b biasa kot so tido la... malam tu mmg dia rengek2 jer tak tido sangat..pastu hubby lak pi bedung dia tuh ( masa tu tak tau yg baby kalau demam tak le bedung..aduh kesian) tapi dia mmg tido la lepas kena bedung tuh..pastu kul 4pagi lebih dia dah bangun dah..fuhhhh mmg tercabar la sbb dia nangis2 je..so aku pun decide kasi dia uabt demam n tidokan dia dalam buaian..even pakai buai letrik pun still kena ngadap dia sbb dia nk somebody tu be with him.. pandaii nooo bebudak skg tak le tipu2..hikkkkk

N then pagi tu macam biasa antar dia rumah mak sbb panas badan dia dah ok.. n then aku gi kerja... pagi around kl 10am my mom coll ckp badan arman panas semula..so my mom gi bawak gi klinik just bawah rumah jer..doktor tu dah kasi ubat demam..batuk n antibiotik..memula aku terlalu ragu2 nk kasi dia antibiotik tu sbb dia masih kecik..takot badan tak tahan... n then kul 3 tu mom col balik ckp arman dah menggigil2...aku suruh mom bawak dulu gi kenek bawah tu semula tgk dia... n then doc ckp dia alergi ubat antibiotik smpi badan dia naik ruam2.. foohhhh... sian nyaaaaaaaa.... pastuh aku tak fikir panjang la terus aku mintak nk balik awal kt boss.. yang bagusnya apa bos nk caj aku HALF DAY!! what balik kul 4 nk caj half day,,mmg MANGKOK!!

So aku pun gi gegas2 balik la..tapi balik rumah aku dulu sbb nk ambik surat beranak n pakaian aku semua sbb aku ingat mungkin nanti balik lambat dari spital so aku stay rumah mom jer... Hubby decide nk gi bawak ke KPJ Kajang Specialist... agak jauh gak tapi baloi la banding nk tempuh jem pi posrawi... Smpi sana tak der tgu2 la macam kt gomen terus dapat no n then doc cek ckp arman nyer Tonsil dah bengkak merah..sbb tu dia demam...ooooo baru aku tau rupanya sbb tuh...... so doc kasi dia ubat tekak..demam n antibiotik yg tak der alahan....

So far arman ok jer...dia smlm petang pun ok skit mungkin dah makan ubat n aku tepek coolfever tuh..mmg bagus la menda tu sbb sejuk dia lama tau... sbb tu kebah kot demam dia pun.. Arman pun smlm ceria jer..suka aku tgk siap borak jerit2 lagi... Mummy suka anak2 mummy begini..ceria happy sihat selalu..hehehe,,,


Hai Mummy,,,saya la Arman yang demam tu..time kasih mummy jaga saya baik2... Love u very much.. :))
Mummy : I love u too son more than everything i have...



P/S : smlm gi toilet spital aku jem kt dalam..tak le blah pintu tak le bukak..... malu sehhhhhh


12 comments:

Intan Azmira said...

arman dah handsome..comei siot...

apa kes toilet gitu...hahhaa

mrS sHaq said...

wah.. suka2.. arman dah sihat...

KINA said...

wakakaka malu aku wei duk bukak2 tak berjaya..nasib toilet tu depan2 laki aku perasan tau..hehehe

tu la suka la anak dah sihat..legaaa

blackroses said...

tulah intan...comel..rasa cam nak ngorat jer..mesti sok besar hensem budak ni....

mrS sHaq said...

xde org lain ker kat dlm toilet tu?? ko sorang jer ek.. sib baik laki ko ada.. kalau x, ko tido dlm toilet jer la... hehhheheh

KINA said...

hensem ke malu la saya aunty kekekeke

yela kecik tandas tu mmg sebijik je besar tu..fooohh nasib baik tau aku TERSELAMAT.. hahahaha

noorcahaya said...

yeahhhh. hepi ending storyyy.. arman good boy... mummy dia jadik power puff mum sekejap...

Rizziela said...

Akak pun pernah bawa Haziq g KPJ masa demam hari tu..tapi akak x puas hati layanannya...aku lebih suka ke Az Zahra...service lagi cepat & memang puas hati...

KINA said...

yeah jadik mommy monster pun boleh..hahahaha..

kak ziela smlm saya gi cepat je sbb may be tak ramai orang sgt tu cepat tu.... Az zahra tu kt ner?

yanna faisal said...

ho yeahhhh...dah sihat terus buat muka menggoda la dia....hehehehhe

alhamdulillahhh...antibodi kuat dak nihhhh

[-suziey-] said...

ala siannya arman..cepat baik ye arman..kesian mummy kelam kabut dibuatnya..hehe..

lawak la kina..camne plak la bole stuck dlm toilet:p

KINA said...

yanna dia nk ambik hati aku balik la tuh..huahauahua..alhamdulillah dah baik,,,

kak suziey dah sihat alhamdulillah..tu la malu gila ler stuck lam bilik air..lebih malu tu betol2 depan ruang menunggu..waduhhhhh

LOVELY AWARD FROM FRIENDS