PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Monday, May 31, 2010

Pindah pindah

Huyeah akhirnya aku dah pindah juga ke rumah ku sendiri
sungguh penat sekali la pindah rumah ni..
Ingat barang dalam bilik je leh la relax2 skit..tapi sekali dah punggah mak aiii barang penuh lori 3tan tuh,,,,
Ok story sikit2 la yer... hari jumaat hari tuh aku n hubby punggah bilik la...kemas n pack mana2 yang patot..fuhhh mmg penat sekali... tapi rasa seronok lak sbb dari aku kawin smpi la ni mmg tak penat alih kedudukan perabot di sebabkan ruang bilik yg agak terhad.. sekali transfer barang mak aii habuk berkepok tuh.... geli lak aku tgk.... dah kemas2 tu rasa puas hati lak... So lori yg di sewa oleh hubby ku bertapak dulu kat rumah mak mertuaku dalam pukul 11lebih la dia smpi sana... sbb nk ambik barang2 aku kt sana pun ada jugak..pastu mak mertua belikan mesin basuh..huahuahua..syok tu dapat barang sponsor... n hadiah2 perkahwinan aku masih bnyk tak pakai lagi.. so lepas gi umah mak mertua ku lori tu pegi pulak ke ofis suami ku tuk ambik peti ais... ni bukan free ok tapi berbayar..hehehe..my hubby beli dari ofismate dia yang dapat lucky draw last year.... dapat murah sikit la kan... dah setahun dia menginap kt ofis laki ku itu..akhirnya di gunakan jugak... so after dah balik dari ofis hubby ku baru la lori singgah ke rumah mak aku di cheras ni... dalam pukul 140pm..tapi kena tgu hubby n drebar tu balik solat jemaat dulu ler..so angkat barang dari umah mak aku dah ambik masa about 1 n half hour... n then dah habis semua pegi pulak ke umah mak aku di kajang pulak..sana lagi bnyk la barang khazanah aku..dari yg kt sekolah smpi ke kolej n smpi dah kahwin..mmg berlambak barang.. hadiah2 kawin jgn ckp la,,, smpi hubby aku marah la apsal bnyk sgt..hahahaha.... so kami pun bertolak dari kajang smpi ke rumah aku dah pukul 5lebih sbb hujan lebat kan so kena tgu dulu..tak le bawak kuar barang lagik.. n then dalam kul 6 baru bawak naik barang n bermula episod mengemas aku..adehhhhhhhhhhhh mmg aku letih sangat la...haritu aku sempat masukkan kain baju dalam almari semula..yg lain aku hold dulu la... pastuh dak dekat 10malam aku balik umah mak aku la sbb rasa tak sesuai lagi nk bawak baby tido kat rumah baru ku ngan keadaan rumah macam tuh...pastuh ingat hari sabtu tuh nk move la betol2 tapi tak dapt jugak sbb baru tingat yg wiwin nk kena cucuk 3bulan..tghari pi bawak diorg tapi alahai ingat nk balik la petang tuh tapi meragam lak wiwin ni harituh,,mungkin sbb kena cucuk tu la kaki diorg bengkak mmg meragam lama... so tak jadi la tido umah sana... n then hari ahad pukul 6 petang baru la dapat pi rumah sdr bawak baby sbb pagi tu hubby keja.. alhamdulillah la dirog elok je kt rumah cuma nangis nk susu atau sbb nk kentot ( anak2 aku dari lahir smpi la ni mmg nangis nk kentut,,kekeke)

So bermulala cabaran aku sebagai ibu berkeja n suri rumahtangga di malam hari n hujung minggu..harap2 dapat la aku laksanakan tugas tu ngan baik sbb ada 3 MAN yang aku nk jaga ni..huhuhuhuhuhh.. tak sabar jugak nk hias2 rumah tu lelawa..adeh tapi rm rm la... takpe pelan2 yer shakina..takkn lari gunung di kejar... hehehe

so ni adala sikit gmbar2 yg tak berapa nk best di tgk dari mata kasar..hahahaah layannnnnnnn

Sebahagian barang2 yg nk di transfer...
Gmbr di atas tu table top daporku..kabinet lum pasang le lagi..
dah yang bawah berkotak2 ni semua hadiah perkahwinan..penuh tu satu blik stor ku..hehee
adeh letih nk mengemasnya tak tau nk taruk mana
adakah harus aku lelong barang2 ni..huahuahua

13 comments:

mrS sHaq said...

hehehe.. syok2.. dah duk umah sendiri.. xpe, pelan2 kemas kay... aku pun kena jdk cam ko gak la.. nak kena usung lori ke shah alam ngan cheras nie ambik brg.. tp ko lg byk tmpt.. kekeke...

tiba2 aku nak ckp, bb mmg camtu ko nak kentut sure nangis2.. rizq pun sama camtu... heran tul aku... kekekke...

KINA said...

HAHHA,, yela ko pun kena pi 2tempat kan..maklumla kita duk menumpang sebelum ni...hehehe

yela heran aku ler asal kentut nk nangis..mungkin sbb bontot tu comel sangat tapi angin yg kuar bagai bom atom..tu sakit kot punggok diorg...hahaha

yanna faisal said...

wahhh barang leh tahan...aku sk tk tau la cane....huhuhuhu dapo tk bikin pon lagikkk

KINA said...

yanna tak pe pelan2... rumah ko mesti lagi bnyk barang kan sbb skg pun ko duk sdr...aku lain ler duk ngan parents before this..

jaja said...

fuyoooo syok tu pindah umah sendiri...aku masih dok menyewa..sat g merasa cm ko juge..xsabo2..hehe..

weh aku rase baby ko nangis sbb kentot dia tersekat kat diapers dia..tu yg kn guna sekuat tenaga utk lepaskan..huuuu

KINA said...

jaja mmg wajar kalau dah ada baby ni nk duk umah sdr selesa sikit..hehehe

ko pandai je sangkut kt dypers yerk..hahaha

mrS sHaq said...

aku rasa brg aku xde la sbyk brg ko tu... ko duk menumpang pun byk brg.. kekekekke....

pandai la ko ek..tp wiwin ok lg.. nak kentut jer.. yg rizq nie nak yak pun mengeliat pastu wat bunyi cam susah jer nak klaur... muka xyah ckp, mcm kena bakar ko tau.. huuhuh

Rizziela said...

Mana gambar rumahnya Kina?

KINA said...

wakakak kecik mmg la ni hasil menumpang 2tahun...berkepuk2 keluar..hahahaa

kecik mmg la time diorg kecik pun mmg suka ngeliat..patuh bunyi2 alahai..aku fikir la apa la bunyi2 ni tak le senyap ker..mak aku kata biasa tuh..tapi mata tutup tu duk bunyi2...

KINA said...

ala kak ziela umah tak kemas lagi malu le nk tunjuk lagipun tak der barang...hahahaha

noraini said...

aku ada nampak paper yg kitaorg kasi hadiah kat ko tu...hahaha simpan lagi ko ek..eh eh ko dah pindah ek kina? oooooooo ok ok

noraini said...

weiii aku nampak paper bag yg kitaorg kasi wiwin hadiah....hahaha bagus2 simpan lagi ek...ahahaha wokeh! :D

KINA said...

apa dah ko tulis 2kali ni noy..wakakaka

haah la beg tu cun aku simpan lagi la.... hehehe

LOVELY AWARD FROM FRIENDS