PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Tuesday, May 11, 2010

MY BABY COLIC

Hurm baru2 ni my baby Arman ( first twin ) di sahkan menghidapi colic... tapi hati ni mungkin sedikit lega sbb dah tahu kenapa dia menangis tak ingat dunia punya...sudah 2 kali bawk dia jumpa pakar PPUKM, first dia kata Arman ada masalah ngan sistem saluran makanan,,, kerana dia selalu muntah2..so Prof suggest bagi dia susu soy based brand Novalac... memula ayah dah belikan susu ISOMIL IQ plus tapi nmpknya tak serasi ngan Arman sbb dia mengalami cirit birit..sian dia dah la kecik, kena cirit lagi la kecik jadinya.... so hubby pun decide nk beli yg Prof ckp tuh...brand Novalac... so now Arman dah ambik susu Novalac for about 3week la... leh tahan gak harganya setin bersamaan rm55++ for 900g yg hanya bertahan 5hari..hehehe...

N now as a parent kami providekan dia sebuah botol susu yg khas tuk bayi2 yg menghadapi colic brand Dr. Brown n Avent.. so far mmg nmpk different walaupun colic nya masih ada..mungkin mengambil masa tuk dia recover balik....skg tgh usha2 brand MAM pulak tuk my baby ni.. that one also for colic baby..

Botol susu Dr Brown yg ada penapis udara di dalamnya..sangat sesuai tuk bayi yg menghidapi colic... Menurut Dr Brown botol ini di cipta kerana bayinya sendiri menghidapi colic.. So far mmg puas hati sbb masa baby minum mmg tak der bubble dalam bottle...so mmg tak der udara yang masuk ke perut bayi..


5 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Kina, aku baru tau ada botol susu jenis nie... Hhhmmm... Kena standby nieh... ::.

mrS sHaq said...

mak ai.. byk gak la belanja tuk arman ek.. tp xpe.. asalkan anak2 sihatkan kina... kalau aku jdk ko pun akan wat apa saja asalkan anak aku xsakit... kalau asyik nangis jer.. kita lak rasa susah hati

Rizziela said...

SIannyer kat Arman....Semoga Arman semakin sembuh & gembira selalu yer

KINA said...

mondok ko nk beli ker? hehe

kecik : mmg bny banjer..tapi tuk my son ok jer..heeh

terima kasih yer kak ziela :)

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: ha ah... aku nak beli kina... Hiks!!! ::.

LOVELY AWARD FROM FRIENDS