PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Friday, October 15, 2010

Monthly Commitment


Hai..... boring pulak petang2 ni yeah...... dari tadi duk surfing je web macam2....... tudung la,, baju la... toys la......sempat gak rembat 2 3 item..hahahaah.... saja nk puaskan n gembirakan hati sdr... tapi di samping2 shopping ni kena gak tau bajet bulan2 berapa kan..maklumla dah hidup berkeluarga ni tak sama macam single2 dulu.... gaji semua enjoy ok.. now KENOT!!...

so mai tgk apa yg saya n suami wat ngan duit gaji yer.............. :))



GAJI SAYA + GAJI SUAMI = RM****.00

Go to fullsize image

Rumah - RM***.00 ( ini lagi lama mau habis daaaaaaaaaaaaa )
Kereta - RM***.00 ( ada lagi 5 tahun nk habis........fewwwwwwwww)
Jaga Anak - RM***.00 ( kasi ok jgn ingat mak jaga tak yah kasi )
Kasi Mak - RM***.00 ( ini wat belanja mak beli panadol... :PP )
Susu anak- RM***.00 ( 8 tin sebulan, but since skg dah makan 2 kali saya rasa 6tin dah mencukupi)
Pampers anak - RM***.00 ( 6pack sebulan)
Bil Letrik + Air - RM***.00
Astro - RM**.00
Duit Kutu - RM***.00 ( aku je main hubby tak main pong )
Maintainance Umah - RM**.00
Duit Makan - RM***.00 ( even saya hari2 ( kecuali mak tak masak) makan kt umah mak tapi saya bayor taww )
Minyak keta - RM***.00

Lagi apa yeah...aku lupa la.... macam2 la lagi benda kecik2 yg lain tapi yg atas ni sgt2 pasti akan di deduct sebaik saja dapat gaji ok... oh yaaaaa yg perubatan n cek up anak n segala cek up tu semua company HUBBY yg cover ok la kan..even kalo aku nk putihkan gigi pun ofis hubby cover...oh bagus wei ofis dia..kalo ada kosong aku roger korang tau... huahuahua... so kalo ada lebih tu leh la wat2 tuk shopping ke kan,,ikot bajet la ok..jgn pulak anda kaya dgn HUTANG!!.. dan paling penting SIMPAN DUIT ok jgn biarkan buku ASB anda tak berUPDATED..untung2 hujung tahun anda leh pegi holiday...... :)


P/s : ada satu yg kurang tu korang perasan tak... INSURAN tak der pun sy ambil lagik sbb company hubby saya tanggung full skg ni... so tgu nanti saya akan buat bajet baru tuk INSURAN ni..



4 comments:

mrS sHaq said...

ceh... xkasi exact amount.. duk letak *** camtu jer.. hahahah

KINA said...

hoi mana boleh letak amount la rahsia la......hahahah

mrS sHaq said...

hahaha.. camtu mana nak tau brp byk ko belanja... wkakaka... ko xyah la kasi tau brp gaji korang dua.. setakat expenses tu ok lg kot... hehehhee

KINA said...

alalallaalala tak nk la i malu la...hahahahaha

LOVELY AWARD FROM FRIENDS