PLEASE CLICK HERE DEAR FOLLOWER :)

Thursday, October 14, 2010

Dilemma Mummy Kembar


Huhuhuhuhu... nampaknya aku terpaksa berdepan ngan sebuah lagi dilemma..... pasal apa ,,,hurmmmmmm pasal nenek2 si kembar............ aduiiiiiiiiii... tak tau aku nk sebelahkan yang mana satu.. mungkin ramai antara kawan2 yg dah tau kisah kembar saya skg yg terpaksa di asingkan di sebabkan MAMI saya dah tak boleh nk jaga 2-2 orang serantak since my sis dah kerja luar.... haritu dilema gak nk cari orang nk antar kt siapa..last2 hubby ckp anta je kt mak dia which is my MIL...

So aku decide untuk hantar secara bergilir,, if this week Arman duk ngan MAMI,, then Aryan i will send to my MIL la.... macam tu gak la untuk mgu2 seterusnya la.... satu minggu tukar2....... sbb aku kesian kt MAMI ku dia dah sayang sgt cucu2 dia ni..... ckp tak boleh berpisah la sedih la tapi apadakan daya tak der kudrat dia nk jaga 2-2 sekali al maklumla hero2 tu tgh nk membesar mcm2 ragam..lagipun MAMI still ada suami takot nanti makan hati pulak orang tua tu kalo duk layan cucu jer..............

So ok la aku pun hantar la macam tu kan..first day masa nk hantar Arman ke umah MIL,,, MAMI aku nangis...cmpi terjurai2 lak tu air mata...adehhhhh aku tgk pun tak sampai hati nooo...last2 aku pun meleleh sama............. tapi nk buat macam mana terpaksa la kan kalo tak nanti anak2 cm ter abai jerk..masing2 nk perhatian... dalam2 aku sedih tu aku redha la sbb masih lagi di jaga oleh nenek2 mereka

Ni mgu ke-2 la anak2 aku terpisah tapi petang balik kerja mmg aku akan ambik 2-2 sekali bawak balik..... takkan aku tinggalkan anak aku walaupun nenek rela nk jaga malam..oh tidakkkkkkkkkkkkkkkk....................... Tapi ada satu hal yg timbul laks.......... MIL aku mintak supaya jgn di tukar2 budak2 tu kalau Aryan yg antar ke umah dia..means Aryan jela tak yah tukar sama Arman lagik........... haishhhhhh..... Yg MAK aku pulak mintak aku tukar2 sbb nanti dia rindu kt sorang lagik.......... sbb MAK aku yg jaga dari kecik2 anak2 aku..sure la dia rindu n sayang bangat kan........... tapi MIL ?? bukan tak sayang tapi dai ckp tak nak kasi budak keliru kejap sana kejap sini....alahaiiiiiiiiiiii... aku pun tak tau nk ckp cm ner sbb hal ni HUBBY aku yg cerita........ kesian kt MAK aku n aku kean hormati gak la permintaan MIL aku since dia pun dah rela hati nk jaga kan..................

kawan2 apa pendapat korang yeah..apa yg harus aku lakukan ? ermmmmm
aku kalau boleh nk anak2 ni kenal NENEK2 mereka tak nak sorang stick sini..sorang stick sana......... blurrrr laaaaaaaaaaaa

9 comments:

Rizziela said...

Kina,
APa kata kina ambil ajer pembantu rumah.Senang sikit..so dua beradik tu tak perlu dipisahkan pun.

Bukan apa..kesian diaorang..tak dapat duduk bersama-sama. Eventho malam jumpa..tetap tak samakan?

Kalau x nak pembantu tu stay kat rumah...minta dia dtg sian ajer..mlm dia boleh balik rumah dia...senang sikit kokt akak rasa

~CIK CT~ said...

erm x tau la nak cakap camne kak..tp rsnya kalo akak tukar2 tu kira ok la..that mean 2-2 dpt rasa jmpe nenek diaorg...

sabar eh kak...

KINA said...

kak ziela kt mana nk cari pembantu yg ada siang hari je..haritu dah tny ke kecik dia ckp tak der cm tu..then noy ckp ada tapi dtg weekend jer...ada ke yg nk hari2 kerja cm ni kak?


ct mmg akak nk cm tu tapi MIL kata nanti budak2 tu keliru...yeker derang leh keliru yeah? kenapa?

zalia said...

kina... sian lak aku rasa mslh ko ni... mmg blur kn x tau nk buat apa...pendapat aku elok gilir2 kot.
bkn sbb permintaan Mak ko je. tp sbb leh la diorg tu kenal rapat2 kedua2 belah nenek diorg. slow talk la ngn fadly..
sambil2 tu ko usha2 la nursery. tp ko kena betul2 selidik la psl nursery yg ko nk antar tu. x sume nursery tu x elok..

KINA said...

aku tak buat keputusan lagi ni lia...tapi aku mmg tak mo nursery laa...anak kecik sgt lagi..

~CIK CT~ said...

kak..rsnya x keliru kot..skrg2nya bila ada dgn akak nnti akak leh je cerita dgn aryan n arman..arini arman dok ngan sape ..aryan lak dok ngan sape..actually x de mslh kot sbnarnya kalo gilir2..cuba la akak try bincg ngan hubby akak..insyaallah ok..x mo la antar nursery..kecik sgt lagik..x pon kan akak cari je pembantu umah yg leh dtg hari2 kat umah mak akak utk tlg jaga 2 2.

noorcahaya said...

laaaa anak ko kan kembar. bile mil kata ni arman ker.. ko ckp ye jelah. padahal aryan, kalo dah tgk sorang kan tak dpt bezakan. so jgn risau bb ko keliru, yg keliru nanti mil ko :P

KINA said...

tu la cik ct saya tetap mahukan sistem bergilir tu la........tak mo la sorang tu kt sana je kan..... sian lak macam pilih bulu lak jadinya nanti....

cahaya bnyk la ko punya keliru tu nenek derang tau arr wei...hahaah..lempang ko kang

suzi said...

kina aku sokong gilir2..
cz nnti xde la nenek cnie syg n manjakan yg nie je,nenek sane syg n manjakan yg tu je..
kne la dua2 fair kan..aku xrase wiwink akan keliru cz dua2 nenek diorg..lain la kalu ko anto kt org luar,tu leh wat diorg keliru..

LOVELY AWARD FROM FRIENDS